Firs Laboratory

Project Details:

Client: RSR Limited 
Start Date: September 2016
Completion Date: July 2017
Value: £1,000,000
Sector: Health 
Form of Contract: JCT Design & Build Contract 2016 


Project Summary:

The project involved the construction of a single-storey extension to an existing office and laboratories building at the FIRS complex in Lambourne Crescent, Llanishen.  The structure was of a steel frame, with traditional external cavity walls, aluminium windows and doors and pitched slated roof.  Internally the walls incorporated blockwork partitions, suspended ceilings, standard mechanical and electrical systems and vinyl floor finishes.  Externally the works comprised extensive site drainage including attenuation and headwall for discharge into the adjacent watercourse, retaining walls, perimeter access road and soft and hard landscaping.  The building was surrounded by a perimeter access road which incorporated new additional parking bays and footpaths for the site. 

Project Teams: 

Architect: CWA Architects 
Engineer: RVW Consulting
M&E Consultant: McCann & Partner